Kleine avonturen

Is het vandaag of morgen papadag en hebben de kinderen vakantie? Heb je geen idee wat je met ze moet doen? Wij weten de oplossing. Speel het spel ‘Kleine avonturen’ met je koters.

Bron onderstaande informatie: Gezinnig.nl

Kleine Avonturen is een activiteitenspel voor ouder en kind. In het blikje zitten opdrachtkaarten die je samen uitvoert. De bedoeling is om die opdracht ook echt met z’n tweetjes te doen. Geen afleiding, niet met anderen, puur tijd voor elkaar. En dat is precies wat wij zo ‘gezinnig’ vinden aan dit spel!

Het spel bevat 44 kaarten met leuke, creatieve en verrassende activiteiten die makkelijk uit te voeren zijn. Van knutselen of de natuur in tot schminken, spelen en bouwen. Enkele voorbeelden:

* modderpad: Maak samen een wandeling ga eens van de paden af!
* proeven: Zoet, zout, bitter en zuur. Herken je de smaken?
* fantasie-eiland: Neem een grote schaal, vul die met zand en maak – met speelgoeddieren, poppetjes, takjes en stenen – jullie eigen eiland.
* kamertrui breien: Verzamel bolletjes wol, loop kriskras door het huis terwijl je de draad overal op kniehoogte omheen draait. Zo ontstaat een hindernisbaan om te kruipen en te klimmen.

Je kunt het kaartspel op verschillende manieren spelen:

1. Spreid alle kaarten blind op tafel en kies samen welke kaart jullie willen spelen. Beloof elkaar dit ook echt te gaan doen!
2. Selecteer een aantal opdrachten die je zelf ziet zitten, die mogelijk zijn of waar je de middelen voor binnen handbereik hebt. Draai deze om en laat je kind blind kiezen.
3. Leg alle kaarten open op tafel en ga in overleg beslissen welke opdracht jullie gaan uitvoeren.

Het Kleine Avonturen spel is voor kinderen van 4 tot 12 jaar en hun ouders. En die ouder kan natuurlijk ook een opa, oma, gastouder, logeertante of suikeroom zijn.

Het spel is te bestellen bij www.gezinnig.nl.

Hoofredactie www.love2bepapa.com en www.love2bemama.com. Thuisblijfmama (27) van 2 peuters & baby. Slaapt weinig, volgt haar hart, doet veel & gaat webshop starten. Reizen, Nespresso, Pinterest, , blogger, hardlopen.

Facebook Twitter 

Laat wat van je horen

*