Nieuw wiegje Harmony van BabyBjörn

PERSBERICHT

Sinds kort is het nieuwe wiegje Harmony van BabyBjörn in Nederland en België voorgesteld. Het wiegje is ontworpen om je baby zacht en veilig in slaap te kunnen schommelen. Na zes jaar productontwikkeling en tests door gezinnen en kinderartsen is de Harmony nu gereed om op de markt van Europa te komen.

“Baby’s vallen vaak in slaap in de kinderwagen, daarom wilde ik dezelfde schommelbeweging bereiken”, vertelt Andreas Zandrén, vicevoorzitter van BabyBjörn, die het wiegje heeft ontworpen. Wanneer de ouders het wiegje ligt met de hand of de voet bewegen, veert het wiegje licht. Ook als de baby beweegt, zal het wiegje gaan bewegen. Je kindje kan zichzelf op die manier in slaap wiegen. Daarnaast wilde hij de risico’s van het slapen in een wiegje wegnemen. Het heeft dan ook eventje geduurd voordat deze combinatie bereikt was.

Voor een pasgeboren baby is het wiegje perfect als hij voortdurend korte perioden slaapt. Het wiegje is ontworpen zodat de ouders het kindje in de gaten kunnen houden. Dit komt door de transparante netstof en de lage hoogte zodat er gemakkelijk in te kijken is. Ook is het wiegje gemakkelijk te verplaatsen, hij weegt namelijk minder dan zes kilo.

Tijdens de testperiode van het wiegje Harmony werd de schommelbewegingen goed ontvangen door zowel de baby als de ouders. Baby’s liggen graag in het wiegje en ouders vinden het fijn dat hun baby zichzelf weer in slaap wiegt. Het Harmony wiegje is in samenwerking met kinderartsen gemaakt. Zo heeft Kinderarts Brandenburg heeft bezwaar tegen wiegjes omdat baby’s in een hoek kunnen blijven haken die gevaarlijk is voor de baby. Hij heeft echter bevestigd dat dit gevaar niet aanwezig is bij het Harmony wiegje. Hij staat namelijk stevig op de grond en schommelt niet op de traditionele manier. Daardoor kan het wiegje niet in één positie blijven hangen. Daarbij zal je kindje altijd goed kunnen ademen, want de zijkanten zijn van netstof gemaakt.

Het wiegje Harmony is in de Benelux verkrijgbaar voor de adviesprijs €289 inclusief het matras. Het bedhemeltje voor het wiegje is apart verkrijgbaar voor €55.

Twintiger. Woonachtig in Friesland. Studeert Pedagogiek. Heeft eigen bedrijf. Houdt van bloggen, zwemmen en designen. Probeert een boek te schrijven. Verliefd.

Laat wat van je horen

*