Wickie de Viking film

Wickie de Viking ken ik nog wel uit mijn eigen kindertijd. Toen was Wickie nog een getekend filmpje. Op 23 mei 2012 komt Studio 100 met de eerste live-action film van Wickie de Viking. Wat mij betreft een perfect uitje met het gezin. 

Wickie, de slimme maar soms angstige, levenslustige jongen met de rode haren, woont in het Vikingdorp Flake samen met zijn moeder Ylva en zijn vader Halvar, de wreedste Vikingleider met het kleinste hart.

Vikings zijn van nature sterke, stoere en luidruchtige mannen die van niks bang zijn. Wickie echter, is helemaal anders: lief, zacht en een beetje terughoudend. Maar hij heeft een speciale gave die bijna niemand van de andere Vikings heeft: hij is slim, om niet te zeggen heel, heel, heel slim! Hij overtuigt iedereen van zijn ideeën door zijn uitzonderlijk motto: “Geen spieren voor dit hoofdje!”

Op een dag wordt het dorp overvallen door een bende piraten met angstaanjagende drakenmaskers. De genadeloze overvallers, onder leiding van Sven De Verschrikkelijke, nemen de allergrootste en meest geliefde schat van de dorpsbewoners mee: hun kinderen! Alle kinderen werden gekidnapt, behalve Wickie: die was – geluk bij een ongeluk – met zijn zelfgemaakte deltavlieger in een boom terechtgekomen en geraakte er niet meer uit…

Wickies vader Halvar en de andere Vikings uit Flake hijsen meteen de zeilen om de kinderen te redden en varen op volle zee de piraten achterna in een wervelend avontuur! Natuurlijk zijn de moedige strijders Tjurre en Snorre van de partij, net als de wijze Urobe, Gorm die alles leuk of net niet leuk vindt, de barbe Ulme en natuurlijk de zachtaardige, grote, struise en sterke Faxe. Hoe verschillend onze vrienden uit Flake ook zijn, één ding hebben ze gemeen: ze blijven bij elkaar, wat er ook gebeurt.

Maar wat als onze Vikingers oog in oog staan met Sven De Verschrikkelijke, de meest gevreesde piraat alle tijden? Dan is Wickie gelukkig ook van de partij: hij bevrijdt zijn vrienden telkens weer uit hun hachelijke situaties door zijn slimme ideeën en geniale invallen.

Op de officiële website staan meer leuke weetjes.

 

Hoofredactie www.love2bepapa.com en www.love2bemama.com. Thuisblijfmama (27) van 2 peuters & baby. Slaapt weinig, volgt haar hart, doet veel & gaat webshop starten. Reizen, Nespresso, Pinterest, , blogger, hardlopen.

Facebook Twitter 

Laat wat van je horen

*